Editie 2016

IJzersterk RABO VOLKSFEEST 2016 komt zwaar weer te boven.

De storm en de stortbuien die op zondag tegen de middag over Cadier en Keer trokken zal men zich later blijven heugen als een weersinvloed die de goede stemming op het plein niet heeft kunnen bederven. Met de gebruikelijke moderne communicatiemiddelen en Apps waaronder Buienradar kan men tegenwoordig bijna op de minuut vaststellen hoe laat van welke kant en hoe snel een bui overtrekt. Niet gek dus dat men de mensen van de organisatie, de standhouders en toeschouwers veelal met de telefoon in de hand , wijzend naar de donkere wolken aan de hemel, zag rondlopen, stilletjes hopend dat het niet zo een vaart zou lopen.

Niet iedereen was met de weersberichten bezig. 2016 Zal ook wel de geschiedenis ingaan als de invasie van de Pokemon monsters en de jacht daarop door vele dapperen met de telefoon in de aanslag. Ook deze “jagers “ onderbraken hun veldtocht even om te schuilen tegen het rijkelijk vallend hemelwater. Zij hebben misschien hun Waterloo gevonden , maar het Rabo Volksfeest in ieder geval niet . Na de hoosbui herpakten zich de activiteiten op de markt en dat zette zich door in het verdere pezierige verloop van het middag- en avondprogramma.

De opbouwwerkzaamheden op het Raadhuisplein verliepen ook dit jaar soepeler dan ooit. Volgens een door de organisatie gedegen uitgestippeld plan, veranderden de vele vrijwilligers het kale plein in een uitnodigend feestterein, met tenten, tappunten, kramen, dartborden enz. Ook het Jeux de Boules terrein kreeg een feestelijke aanblik met bankjes en parasols.

Al ruim voordat op zaterdag met het startschot de opening van het jeu de boules toernooi werd gegeven, was het grote werk aan de kant. Het aantal inschrijvingen voor het toernooi was dit jaar weer bijzonder hoog. Ook het dart toernooi mocht zich verheugen in een groot aantal deelnemers. Al deze mensen, plus de toeschouwers hebben kunnen genieten van een felle eerlijke strijd en bovendien van een heerlijke en gezellige Keerder zomeravond. Precies zoals de organisatie dat voor ogen had.

Als winnaars bij het Jeux de Boules toernooi kwam het triplet van Jo Mingels uit de bus. Terwijl bij het Darten wederom Farry Fraats en Max Finken met de eertste prijs aan de haal gingen.

Het programma van de zondag heeft ondanks de korte weersonderbreking in zijn geheel kunnen doorgaan. Op het reuze springkussen met hun geschminkte gezichten hebben de kinderen veel plezier beleefd. Dit onder( met een scheel oog) toezicht van de ouders die ook hun aandacht hadden voor de vrolijk dansende meidengroep Jump, die na hun prachtige optreden plaats maakten voor TONCA de feestband van het Zuiden. Hun goed in het gehoor liggende muziek, voor jong en oud, plus de dynamiek van de zanger met het uithoudings vermogen van een triathlon atleet was het juiste muzikale medicijn voor het verdere verloop van de avond. Uit niets was meer te bemerken dat men s’middags aan de palen van de kraampjes moest hangen om te voorkomen dat ze de lucht in vlogen. Al hadden sommigen tegen het einde van de avond moeite om de grote palen van de biertent los te laten. Het was weer supergezellig, zowel op de zaterdagavond als ook op de zondagavond en er kan dan ook door de organisatie met een tevreden gevoel worden afgesloten.

Tevreden omdat men weer op zo veel vrijwilligers mocht rekenen.
Tevreden over de opkomst van de Jeus de boulers en darters
Tevreden ook met de gulheid van alle sponsoren
Tevreden met de bezoekers en hun geweldige animo

Dit is voor het organiserend comité van de VV Keer reden om ook voor 2017 weer een RABO Volksfeest te organiseren. Wij hopen u dan ook dan te mogen verwelkomen.
Het 35e Rabo Volksfeest zal wederom worden gehouden op het laatste weekend van de basisschool vakantie en wel in het weekend van 26 en 27 augustus 2017.

POKEMON een eenjaarsvlieg, RABO VOLKSFEEST Forever!