Editie 2015

Het zit er weer op. Niks op het Raadhuisplein herrinnert nog aan de 37e editie van het

Rabo Volksfeest. Op maandag mogen zullen er beslist mensen zijn geweest die met gezonde koppijn wakker zijn geworden en in de eerste uren zonder succes overigens zich proberen te herinneren hoe de avond ervoor is verlopen.   Zoals gewoonlijk, en evenals na de vorige 36 edities zou het in de loop van de dag weer langzaam komen. Niet zo vreemd is dat de eerste programma’s   ook weer als eerste de door de gepeigerde grijze hersenmassa worden vrijgegeven. Want hoe leuk was het niet zaterdag avond op de jeu de boules baan, waar   maar liefst     .. triplettes de strijd met elkaar aangingen om uiteindelijk weer voor de eerstvolgende 12 maanden met de sportieve eer sier te maken. Er waren ook prijzen te winnen. Daar zat alcohol in. Even niet aan denken . aiai die hoodpijn. Kampiioen dit jjar werden geoffry Aerts *********

Op nog geen 30 meter afstand werden er op ander sportief gebied de krachten gemeten. Openlucht darts. Ook hier was het ontzettend spannend. Het zou trouwens   een goed idee zijn om op de lagere school in de klas een dartbord op te hangen, ter bevordering van het hoofdrekenen. De hele avond werd er foutloos geteld. En mathematisch was er dan ook niks tegen in te brengen, dat …. werden gehuldigd als latere winnaars. De prijs, daar zullen wij in verband met de geestelijke verwarring maar even niet noemen,

Na 4 koppen koffie en een voorzichtig gegeten boterhammetje, komt de zondag in volle hevigheid terug in het geheugen.

De jaar- , de kunst en de rommelmarkt trokken weer de nodige toeschouwers waarvan de meeste toch in de vroege uren de weg naar het centrum hadden gevonden. Er werd weer druk gehandeld onder een felle zon die de temperatuur naar 32 graden opstuwde. Maar temperatuur is niet erg als het maar niet te vochtig is. Een woord waar deze terugblik toch al in in de mindere zin van doordrenkt is. Petje af voor vrijwillige standhouders op de VV Keer rommelmarkt die deze klimatologische beproeving hebben doorstaan.

Och ja, dan was toch ook dat geweldige Orkest Tonca, voorafgegaan door goed ingestudeerde en parchtig uitgevoerde danjes van de meiden groep ——.   Het muziekrepertoir van deze groep kreeg zowaar nog de beentjes van de vloer van menige feestvierder, die verkoeling zocht onder het tentdoek en de vochhuishouding op peil hield met een koel natje , getapt door onze ervaren buffetcrew.

Ja men mag zich dan niet meer alles gerinneren van het latere gedeete van de avond, wat men wel heeft meegekregen is dat deze editie van het Rabo Volksfeest weer geslaagd is mede door de gulle sponsoren en door het werk de vele vrijwilligers waar de VV Keer op kan rekenen . Echter ook u als bezoeker heeft door uw aanwezigheid ook weer uw bijgedragen aan de gezellige sfeer op het Raadhuisplein.

Het zit erop het Rabo Volksfeest 2015. —-

Een paar drankbonnen rollen nog uit de broekzak. Ze zijn niks meer waard. Een gezegde, ga niet winkelen als je honger hebt is hier ook van toepassing. Men legt ze maar bij de verzameling van vorige edities in de wetenschap dat de VV Keer en haar organiserend commitee u allen bijzonder willen bedanken voor uw bijdrage.

Heel even een paracetamolletje nemen.