Editie 2014

RABO VOLKSFEEST  2014 WAANZINNIG GOED.

Waanzinnig. In de zin van de waan. Zo moet het de zaterdagavond tijdens de Franse Avond hebben gevoeld. Voor wat betreft het weer waande men zich op een jeu de boules  wintersportwedstrijd  in de Franse Alpen. De 7 à 8 graden Celsius stremden de spieren van de deelnemers.  Toch werd er een waanzinnig spannend toernooi gespeeld met een enthousiast, naar de 2e prijs hunkerend, jong damestriplette als verrassende eindoverwinnaar.

En wat te zeggen over die typisch Franse muziek. Sommigen moeten hebben gemeend dat de Duitse invasie, nu 100 jaar geleden, in geluid werd herdacht. Zo levensecht, dat de brandweer,  met groot materieel was uitgerukt om in te grijpen. Door die typische Franse beatgeluiden beefden de de graven van Edith Piaff en Jaques Brell op hun grondvesten. In het snel opgericht tentenkamp was het overigens goed toeven. Er was een dartwedstrijd georganiseerd. Een groot aantal teams streed niet zozeer voor de prijzen maar veel meer voor de eer.  Er is deze avond weinig de waanzinnige score van ONE HUNDRED AND EIGHTY gehoord, maar het niveau was toch van dien aard, dat men niemand, achter de borden, naar zijn pijlen heeft zien lopen zoeken. Aan drank en eten geen gebrek. Bier en wijn vloeiden rijkelijk en de honger kon worden gestild met fromage en baguette. De distributie daarvan werd verzorgd door de waanzinnig charmante jonge vrouwen van ons VV Keer dames team. Men zou zich bijna overeten.

Al dit zaterdagavondgeweld kreeg vervolg op de zondag. Al vroeg in de morgen meldden zich de eerste markthandelaren om een felbegeerde gunstige locatie te bemachtigen. Om half 9 was er al sprake van een levendige handel. Zeer zeker bij de kramen van de VV Keer. Deze waanzinnig georganiseerde chaos, trok zoals vanouds weer vele koopjesjagers. Het is aan de deskundigheid en handelsgeest van onze kraamafdelingsmedewerkers te danken dat vele bezoekers met een gevulde “tuit” naar huis terugkeerden. Vol verwachting…. of het gekochte thuis wel zou passen of staan. Waarschijnlijk zien we sommige spullen weer terug op ons Rabo Volksfeest 2015.

De nog steeds aanwezige brandweer, die op zaterdag avond niet had hoeven ingrijpen, heeft gedacht “als we dan toch hier zijn”. Ten aanschouwen van een belangstellend publiek hebben deze mannen niet alleen reclame van het vak brandweer gemaakt, maar ook aan de Keerdenaren laten zien, dat in geval van nood, op hun deskundigheid kan worden gerekend. Waanzinnige demonstraties mannen!!.

Wie ook hun vak beheersen zijn de kunstenaars, gegroepeerd bij Sjaak Vaasse onder de poort. Zij probeerden uitvloeisels van hun creatieve brein aan de man te brengen. Creativiteit en waanzin liggen soms heel dicht bij elkaar, maar dit resulteert heel vaak in prachtige kunst, die dan ook met gepaste trots werd gedemonstreerd en becommentarieerd.

Op ons Raadhuisplein, met het grote drankbuffet en de vele eetkraampjes, werd het naargelang de middag vorderde drukker en  drukker. Het tot stilstand gekomen podium werd dit jaar niet bevolkt door de bekende Limburgse coryfeeën van het Limburgse lied maar door een geweldig orkest, dat perfecte Volksfeestmuziek liet horen. Het zonnetje dat, na het effe pesten regenbuitje, de druppels op het springkusssen voor de kinderen had doen verdampen, droogde ook de kelen van de feestende massa. Onze getapte tappers hebben waanzinnig hard moeten werken om voor voldoende smeersel te zorgen. Met succes! Er werd dan ook flink meegezongen, verstandig  gepraat, soms langzaam overgaand in onverstaanbare oergeluiden naarmate het zonnetje plaats maakte voor de nacht.

Tegen tienen ging de bel voor de laatste ronde en met de sluiting van het buffet konden de feestgangers en organisatie terugkijken op een waanzinnig geslaagd feest.

Dit dankzij :
•    Sponsoren, waarvan de namen nog apart op deze website zullen worden vermeld.
•    De vele gemotiveerde vrijwilligers waar de VV Keer ieder jaar weer op mag rekenen.
•    De podiumbouwers, die de vrachtauto na 2 vergeefse pogingen tot stilstand wisten te brengen.
•    De vele bezoekers en feestvierders, die met hun aanwezigheid hebben bijgedragen aan dit succes.
•    Het weer.

Och en voordat we het vergeten, dankzij het geweldige orkest met de naam, gelijk aan het woord dat als een rode draad door deze terugblik loopt: WAHNSINN.

Om af te sluiten met de aanheftekst: RABO VOLKSFEEST 2014, WAANZINNIG GOED.

Bedankt namens de VV Keer en namens de organisatie. Tot volgend jaar.

Het 33e Rabo Volksfeest zal plaatsvinden op 29 en 30 augustus 2015.